Πρωτεϊνική δίαιτα Ducan: μενού για την εβδομάδα, στάδια

Δυστυχώς, τα γυναικεία σχήματα με καμπύλες ήταν δημοφιλή μόνο στο Μεσαίωνα. Σήμερα οι κυρίες από τις φωτογραφίες του Ρέμπραντ δεν εμπνέουν πλέον κανέναν. Τώρα τα προεξέχοντα οστά της κλείδας και της λεκάνης θεωρούνται η κορυφή της σεξουαλικότητας. Αλλά στις συνθήκες μιας τεράστιας ποικιλίας "καλών" είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Γι' αυτό η δίαιτα Ducan Protein είναι πολύ δημοφιλής για περισσότερα από 30 χρόνια. Η δραστική του αρχή βασίζεται στην πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πρωτεΐνης και στον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό τροφών που περιέχουν λίπος και υδατάνθρακες. Η δίαιτα έχει πολλές θαυμάστριες και μια στρατιά από εχθρούς. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο μοντέρνος τρόπος απώλειας βάρους.

Η ιστορία της εμφάνισης της πρωτεϊνικής δίαιτας από τον Pierre Ducan

Όπως κάθε επαναστατική ανακάλυψη, η γέννηση της μεθόδου απώλειας βάρους Dukan τροφοδοτείται από σκάνδαλα και διαμάχες. Μια θεμελιωδώς νέα τεχνική για τα τέλη του 20ου αιώνα αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan. Βασίζεται στην αρχή της κατανάλωσης μόνο τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η διατροφή έχει δει κάποιες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, αλλά πρώτα τα πράγματα.

Ο Δρ. Ο Ducan προσφέρει ένα πιάτο για τη διατροφή του

Το 1975 ένας νεαρός γιατρός αντιμετώπισε για πρώτη φορά μια περίπτωση παχυσαρκίας. Παραδοσιακά, ο ασθενής έπρεπε να συνταγογραφηθεί μια θεραπευτική δίαιτα βασισμένη μόνο σε τροφές με λίγες θερμίδες. Όμως το περίεργο πνεύμα του Γάλλου γιατρού πρότεινε μια άλλη λύση. Ανέπτυξε ένα διατροφικό σύμπλεγμα τεσσάρων φάσεων σύμφωνα με το οποίο οι ασθενείς έχασαν γρήγορα και δεν έπαιρναν πια βάρος.

Ωστόσο, η νέα τεχνική δεν έγινε αμέσως δημοφιλής. Μόλις 20 χρόνια αργότερα, το 2000, μετά την έκδοση του βιβλίου του με τον πιασάρικο τίτλο «I Can't Lose Weight» υπήρξε μια πραγματική έκρηξη του «Ducan». Η δουλειά ενός διατροφολόγου έγινε αμέσως μπεστ σέλερ και έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες σε τρεις δωδεκάδες χώρες. Άλλοι γιατροί επέκριναν επανειλημμένα τον νέο τρόπο απώλειας βάρους, μερικοί με τόσο ζήλο που ο συγγραφέας χρειάστηκε ακόμη και να καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, καμία από τις οποίες δεν ήταν ικανοποιημένη.

Σήμερα η γαλλική μέθοδος απώλειας βάρους είναι πολύ δημοφιλής. Η Ducan δημοσίευσε τέσσερα ακόμη βιβλία συνταγών και συμβουλές και δημιούργησε πολλούς διαδικτυακούς διαδραστικούς ιστότοπους καθοδήγησης σε όλο τον κόσμο.

Η αρχή της μεθόδου απώλειας βάρους

Η μέθοδος Dukan για την απώλεια βάρους βασίζεται σε πολύπλοκες βιοχημικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα με έλλειψη υδατανθράκων και περίσσεια πρωτεϊνών. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, πρέπει να επιστρέψετε στη βασική βιοχημεία.

Ο Pierre Ducan συγγραφέας της πρωτεϊνικής δίαιτας

Το σώμα χρειάζεται ενέργεια κάθε δευτερόλεπτο. Ακόμη και όταν ένα άτομο κοιμάται, λαμβάνουν χώρα πολλές διεργασίες στο σώμα του που υποστηρίζουν τη ζωτική του δραστηριότητα. Η καρδιά χτυπά, οι πνεύμονες αναπνέουν, τα νεφρά, το συκώτι και το πεπτικό σύστημα επεξεργάζονται την τροφή και τα υγρά που προσλαμβάνονται, ο εγκέφαλος ελέγχει πολλές διαδικασίες κ. λπ. Η κύρια πηγή ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα είναι οι υδατάνθρακες. Η πρωτεϊνική δίαιτα Dukan, εντελώς, κάτω από το μηδέν, τους αποκλείει από τη δίαιτα. Αλλά από πού προέρχεται η ενέργεια από τότε; Πρώτον, από τις αποθήκες γλυκογόνου που αποθηκεύονται στο ήπαρ. Στη συνέχεια από λιπώδη ιστό. Αυτό οδηγεί σε μια φυσική καύση λίπους, στην οποία οι μύες δεν υποφέρουν, επειδή υπάρχει πολύ δομικό υλικό για αυτούς - πρωτεΐνη.

Έτσι εξηγεί ο σεβαστός Pierre Dukan την αρχή της διατροφής του.

Τα οφέλη της δίαιτας Ducan

Η Dukan τοποθετεί τη μέθοδο απώλειας βάρους της όσο πιο ήπια και όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική διατροφή που ορίζει η φύση.

Ο συγγραφέας επισημαίνει ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα της δημιουργίας του:

 • γρήγορα αποτελέσματα?
 • πλούσια διατροφή?
 • ισόβια επίδραση.
Μετρήστε τη μέση σας ενώ βρίσκεστε στη δίαιτα Ducan

Στην πραγματικότητά μας, η δίαιτα Ducan είναι σίγουρα πρακτική:

 1. Δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα του φαγητού. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθείτε τον βασικό κανόνα και να τρώτε μόνο πρωτεϊνούχες τροφές με χαμηλά λιπαρά με πρόσθετα λαχανικά και αμυλούχα τρόφιμα.
 2. Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την πρόσληψη τροφής. Ο Ducan δεν εστιάζει στο πότε θα φάει το τελευταίο μέρος της ημέρας. Ο κανόνας «μην τρως μετά τις 6» λείπει από το μενού του.
 3. Λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία που περιγράφονται παραπάνω, ένα άτομο που χάνει βάρος δεν βασανίζεται από το αίσθημα της πείνας - ο κύριος λόγος για τις "αποτυχίες" άλλων δίαιτων.
 4. Το αποτέλεσμα παρατηρείται ήδη από την πρώτη εβδομάδα. Λόγω του σοβαρού αποκλεισμού των λιπών από τα τρόφιμα και της γρήγορης αφυδάτωσης (οι πρωτεΐνες απομακρύνουν το νερό), υπάρχει γρήγορη απώλεια βάρους. Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά και ουσιαστικά αποτελούν κίνητρο για να συνεχίσετε να ακολουθείτε τη δίαιτα.

Και όλα θα ήταν τέλεια - η καλύτερη δίαιτα για όλους όσους δεν μπορούν να μετρήσουν θερμίδες, δεν έχουν ελεύθερο χρόνο σε αθλητικό σωματείο και τους αρέσει να τρώνε. Όμως η δίαιτα Ducan έχει τα αρνητικά της.

Αντενδείξεις και Κίνδυνος

Απολύτως όλοι οι γιατροί, ειδικευμένοι διατροφολόγοι, διατροφολόγοι και αθλητές εκφράζονται κατηγορηματικά αρνητικά για κάθε μονο δίαιτα. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μήλο, τυρί κότατζ. . . Ναι, είναι εκατοντάδες! Και καθένα από αυτά αποκλείει μία ή περισσότερες ουσίες που χρειάζεται επειγόντως το ανθρώπινο σώμα.

 1. Πολλά έχουν ειπωθεί για τους κινδύνους των λιπών, αλλά χωρίς αυτά η κανονική λειτουργία του εγκεφάλου (60% λιπίδια), του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος είναι αδύνατη. Τα λιπίδια συμμετέχουν στην παραγωγή ορμονών, προστατεύουν τα όργανα, διεισδύουν στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών και συμμετέχουν στη διαδικασία της θερμορύθμισης. Επίσης, δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τη φυσιολογική κατάσταση του δέρματος και των μαλλιών χωρίς αρκετό λάδι.
 2. Ένας φυσιολογικός μεταβολισμός πρωτεϊνών δεν είναι δυνατός χωρίς υδατάνθρακες. Η έλλειψη υδατανθράκων οδηγεί στο γεγονός ότι το σώμα αναγκάζεται να πάρει ενέργεια (και χρειάζεται όχι μόνο για τη σωματική δραστηριότητα, αλλά και απλώς για την αναπνοή, τον καρδιακό παλμό, τη λειτουργία του εγκεφάλου) από μια άτυπη πηγή - πρωτεΐνη. Οι πρωτεΐνες επομένως χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, γεγονός που οδηγεί σε διακοπή των μεταβολικών διεργασιών και σε αυξημένο σχηματισμό αζωτούχων ουσιών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί αναπόφευκτα σε κρίσιμη αύξηση του φορτίου στα νεφρά, ανισορροπία στο μεταβολισμό νερού-αλατιού και άλλες πιο σοβαρές συνέπειες.

Επομένως, σε μια υγιεινή διατροφή, η αναλογία που χρησιμοποιείται είναι σημαντική. Ο αποκλεισμός ενός σημαντικού συστατικού από τη διατροφή επηρεάζει αναπόφευκτα την κατάσταση του οργανισμού άμεσα. Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους, μερικοί άνθρωποι παρατηρούν αλλαγές αμέσως, άλλοι - μετά από λίγο. Ένα πράγμα είναι απολύτως σωστό - όλες οι μονο δίαιτες είναι ένα μεγάλο αγχωτικό φορτίο για το σώμα και κατηγορηματικά αντενδείκνυται για άτομα με κακή υγεία.

Επιπλέον, η δίαιτα Ducan δεν μπορεί να συνιστάται:

 • Παιδιά και έφηβοι;
 • έγκυος, θηλάζουσα και με επιθυμία να μείνετε έγκυος.
 • Άτομα που έχουν νεφρική νόσο.
 • Διαβητικός;
 • Ηλικιωμένοι;
 • Άτομα με εξασθενημένη ανοσία (μετά από ασθένεια, χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια επιδημίας γρίπης κ. λπ. )
 • Άτομα με άρρωστο πάγκρεας.
 • όσοι πάσχουν από ορμονικές διαταραχές.
 • Άτομα με μεταβολικά προβλήματα.

Η παραμέληση αυτών των αντενδείξεων σχετίζεται με απότομη επιδείνωση της ευημερίας, έως και κρίσιμες καταστάσεις.

Όποιος θέλει να ενταχθεί στη θρησκεία του Ducan πρέπει να γνωρίζει ένα ενδιαφέρον γεγονός. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Γαλλικό Ιατρικό Συμβούλιο κήρυξε τον Ducan ότι παραβίαζε τον επαγγελματικό νόμο και τον κατηγόρησε ότι έκανε την ιατρική πρακτική υπαίτια. Ο γιατρός δεν το αρνήθηκε για πολύ καιρό και αποχώρησε από το ιατρικό συμβούλιο με δική του πρωτοβουλία. Λίγα χρόνια αργότερα, ο διατροφολόγος για την εμπορική διανομή της μεθόδου απώλειας βάρους του συγγραφέα αφαιρέθηκε εντελώς από τη λίστα των ασκούμενων γιατρών. Μιλώντας περισσότερο από σκληρά για τη δίαιτα Ducan, πολλοί ειδικοί δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα μοναδικό σε αυτήν εκτός από κολοσσιαία ζημιά στο σώμα».

Το 2016, η Ένωση Ειδικών Διαιτολόγων, Ψυχολογίας και Ενδοκρινολογίας επέλεξε την καλύτερη δίαιτα για υγιεινή διατροφή από 38 από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Η δίαιτα του Ντουκάν ήταν στην «τιμητική» 34η γραμμή για εκείνον.

Από το μέγιστο των 5 πόντων, κέρδισε κατά μέσο όρο 2. Η πιθανότητα απώλειας βάρους βαθμολογήθηκε με τρεις βαθμούς, και τα οφέλη για την υγεία - μόνο ενάμιση.

Οι μέθοδοι απώλειας βάρους που έλαβαν τις υψηλότερες βαθμολογίες περιελάμβαναν:

 • Μεσογειακή κουζίνα;
 • Δίαιτα DASH
 • Διατροφή Ornish;
 • η δίαιτα TLC?
 • "Weight Watchers"?
 • ευέλικτη δίαιτα.

Όμως η Βρετανική Ένωση Διατροφολόγων μίλησε ακόμη πιο έντονα ενάντια στην ιδέα του Γάλλου εφευρέτη. Έκανε τη δική της βαθμολογία για τις χειρότερες δίαιτες που ξεπέρασε. . . Μπορείτε να μαντέψετε ποιο. Το πόρισμα του συλλόγου είναι λακωνικό: «το πιο αναποτελεσματικό και επιστημονικά αβάσιμο».

Επιπλέον, πολλοί ειδικοί, ακόμη και άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι τη δίαιτα, διαπιστώνουν ότι δεν είναι λιγότερο γεμάτη με άλλες «αστοχίες» και ένα γρήγορο σετ επιπλέον κιλών μετά από αυτές.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να αναφερθεί μια ακόμη πτυχή. Όταν τα αποθέματα γλυκογόνου του ήπατος εξαντληθούν (1-3 ημέρες τροφής), το σώμα αρχίζει να καίει λίπος. Η απαραίτητη ενέργεια παράγεται όταν διασπώνται, αλλά τα κετονοσώματα είναι δευτερεύον συστατικό των χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα. Εάν η γλυκόζη δεν παρέχεται σύντομα, μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα. Στα παιδιά, αυτή η κατάσταση προκαλεί σύνδρομο ακετόνης. Οι ενήλικες ανέχονται την κέτωση πιο μόνιμα, αλλά μόνο εάν το πάγκρεας είναι απολύτως υγιές. Στη χειρότερη περίπτωση, θα αναπτυχθεί κετοξέωση.

Έτσι, η δίαιτα Ducan είναι σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ονομαστεί ασφαλές και βέλτιστο.

Φάσεις της δίαιτας Ducan

Η μέθοδος απώλειας βάρους της Dukan αποτελείται από τέσσερις φάσεις (στάδια). Τα δύο πρώτα στοχεύουν άμεσα στη μείωση του περιττού βάρους, τα υπόλοιπα στοχεύουν στην εδραίωση του αποτελέσματος. Ως προϋπόθεση για την επίτευξη του αποτελέσματος, ο συγγραφέας ονομάζει την ένταξη του πίτουρου βρώμης στην καθημερινή διατροφή και τη χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

Πρώτη φάση. επίθεση

Πρωτεϊνούχα τρόφιμα για τη δίαιτα Ducan Φωτογραφία 1

Μερικές φορές ονομάζεται επίσης κιτ τυμπάνων. Η διατροφή όσων χάνουν βάρος αυτή την περίοδο αποτελείται αποκλειστικά από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά κ. λπ. ). Ως αποτέλεσμα αυτού του μενού, το σώμα αρχίζει να επιτίθεται στις δικές του αποθήκες λίπους. Αυτή η περίοδος έχει σχεδιαστεί για 3-10 ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα του υπερβολικού βάρους. Σε αυτό το διάστημα, οι τιμές των αριθμών στη ζυγαριά μπορούν να μειωθούν κατά 2-5 κιλά. Μέχρι στιγμής, αυτό οφείλεται κυρίως στην απώλεια υγρών και όχι στην καύση λίπους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους πραγματικούς λόγους, ένα τέτοιο αποτέλεσμα ωθεί το άτομο που χάνει βάρος να συνεχίσει να ακολουθεί τη δίαιτα.

Δεύτερη φάση. Αλλαγή

Ένα άλλο όνομα για αυτό το στάδιο είναι αραίωση ή κρουαζιέρα. Και οι τρεις ορισμοί εκφράζουν ξεκάθαρα την ουσία της διαδικασίας. Ο κύριος στόχος της απώλειας βάρους είναι πλέον η μείωση του βάρους στα απαιτούμενα επίπεδα καταναλώνοντας περίπου 70 πρωτεϊνούχες τροφές και περίπου 30 φυτικές τροφές. Δεν υπάρχει ακόμα χώρος για αμυλούχα τρόφιμα στο μενού.

Οι ημέρες πρωτεΐνης σε αυτό το στάδιο είναι διάσπαρτες με λαχανικά και πρωτεΐνη. Είναι ιδανικό να διορθώνετε την αλλαγή μέρα με τη μέρα. Η διάρκεια ενός τέτοιου καθεστώτος υπολογίζεται από την αναλογία ενός κιλού για επτά ημέρες.

Τρίτη φάση. αγκυροβόληση

Έλαβε έναν ακόμη πολλά υποσχόμενο τελικό τίτλο. Στοχεύει στη σταθεροποίηση (στερεοποίηση) του αποτελέσματος και είναι κλειδί για τη διατήρηση του βάρους που αποκτάται από την ταλαιπωρία σε ένα ορισμένο επίπεδο. Η διάρκεια του σταδίου υπολογίζεται με βάση την αναλογία 10 ημερών για κάθε κιλό που χάθηκε στο προηγούμενο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι τα 5 κιλά που πετάχτηκαν πρέπει να διορθωθούν για 50 ημέρες.

Οι καινοτομίες του τελικού σταδίου είναι η γιορτή του στομάχου και τα αμυλούχα τρόφιμα. Οι διακοπές μπορούν να κανονιστούν μόνο μία φορά την εβδομάδα. Το κυριότερο είναι να αφήσετε την ημέρα του «λογισμού» όταν επιστρέψετε στην πιο αυστηρή πρωτεϊνική δίαιτα. Είναι χρήσιμο όταν, για παράδειγμα, είναι Πέμπτη. Ο γιατρός συνιστά να ακολουθείτε αυτή τη συνήθεια δια βίου.

Φάση τέταρτη. σταθεροποίηση

Αυτή η φορά δύσκολα μπορεί να ονομαστεί σκηνή. Είναι τρόπος ζωής πλέον.

Για να μην επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση στο μέλλον, θα πρέπει να ακολουθείτε συνεχώς απλούς κανόνες:

 • Παρατηρήστε μια επίθεση πρωτεΐνης μία φορά την εβδομάδα.
 • καταναλώστε έως και τρεις κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης καθημερινά.
 • πίνετε έως και 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
 • περπάτημα 30 λεπτών την ημέρα.

Διαφορετικά, μπορείτε να επιστρέψετε σε μια δίαιτα βασισμένη σε πρωτεΐνες, μια συγκεκριμένη ποσότητα λαχανικών και αμυλούχα τρόφιμα.

Εγκεκριμένα Προϊόντα

Κάθε βαθμίδα έχει τα δικά της εγκεκριμένα προϊόντα για κατανάλωση.

Πρωτεϊνούχα τρόφιμα για τη δίαιτα Ducan Φωτογραφία 2

Ο κατάλογος των επιδομάτων από τη δεύτερη φάση περιλαμβάνει:

 • διαιτητικά κρέατα - γλώσσα, ζαμπόν πουλερικών, κρέας κουνελιού, μοσχαρίσιο συκώτι, αποξηραμένο κρέας, άπαχο βοδινό κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ορτύκια, συκώτι κοτόπουλου.
 • ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ψαριών - πέστροφα, μερλούκιος, dorada, σολομός, ρέγγα, σκουμπρί, ιππόγλωσσα, κυπρίνος, παπαλίνα και άλλα.
 • Θαλασσινά - κρέας καβουριών, καραβίδες, μύδια, γαρίδες, καλαμάρια και άλλα.
 • Αυγά κοτόπουλου και ορτυκιών.
 • χαμηλών λιπαρών "γάλα" - κεφίρ, γιαούρτι, τυρί cottage.
 • Επιτραπέζια λαχανικά;
 • 28 είδη λαχανικών - ντομάτες και αγγούρια, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ραπανάκια, κρεμμύδια, λάχανο, καρότα, σέλινο, παντζάρια, πιπεριές και άλλα.

Η τρίτη φάση προσθέτει:

 • Ζυμαρικά;
 • Κουσκούς;
 • Φακοί;
 • Οσπρια;
 • Πατάτα;
 • μερικές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως.
 • έως 40 γραμμάρια φρούτων.
 • Ρύζι.

Απαγορευμένα Προϊόντα

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στο πρώτο στάδιο, όλα τα τρόφιμα απαγορεύονται, με εξαίρεση τις διαιτητικές πρωτεΐνες και τις πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά.

Το μενού μας εξακολουθεί να λείπει από τη φάση της αλλαγής:

 • Σοκολάτα και ζάχαρη?
 • Λουκάνικο;
 • Ψωμί;
 • Χοιρινο ΚΡΕΑΣ;
 • Λιπαρά τυρί, μπλε τυρί?
 • γλυκά ανθρακούχα ποτά?
 • Εξοικονομήστε κέτσαπ και μαγιονέζα.
 • κάθε είδους λάδι?
 • Πάπια;
 • ελιές.

Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από μια ευρύτερη διατροφή, αλλά αποκλείει τα γλυκά φρούτα, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το λουκάνικο, τις ελιές και τα λιπαρά τυριά.

Το τελικό στάδιο προϋποθέτει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να φάει οτιδήποτε επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού. Θα πρέπει να περιορίσετε τα αμυλούχα τρόφιμα, τα φρούτα «ζάχαρης» και άλλα τρόφιμα που εισάγονται στο τρίτο στάδιο.

Μπορεί το αλκοόλ να χρησιμοποιηθεί με πρωτεϊνική δίαιτα;

Είναι σαφές ότι όταν χάνεις βάρος για αρκετούς μήνες, είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψεις το αλκοόλ. Είτε επετείους, μετά γάμους. . . Αλλά πρέπει να μαζευτείτε - το αλκοόλ αντενδείκνυται κατηγορηματικά στην περιγραφόμενη δίαιτα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σάλτσες κατά το μαγείρεμα.

Συνταγές Ducan (5 δημοφιλείς)

Το μενού για όλες τις φάσεις της δίαιτας Ducan Protein είναι πολύ ποικίλο. Μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα από τα εγκεκριμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των επιδορπίων και των σούπες. Εδώ είναι μερικές εύκολες συνταγές.

Ρολάκια με ροζ σολομό

Ροζ ψωμάκια σολομού για τη δίαιτα Ducan

Γενικά, σχεδόν κάθε σούσι από την τρίτη φάση ταιριάζει στη δίαιτα Ducan. Για παράδειγμα, μπορείτε να μαγειρέψετε ρολά, για παράδειγμα, ροζ σολομό. Κόβουμε σε λωρίδες τα ραβδιά καβουριού, το αγγούρι, τα αυγά ορτυκιού και τα ελαφρώς αλατισμένα ψάρια. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα φύλλο nori, πασπαλίζουμε με κρέμα du-sour και τυλίγουμε σε ρολό. Μπορείτε να προσθέσετε ρύζι αν θέλετε.

Κατσαρόλα με τυρί κότατζ

Το πιο δύσκολο κομμάτι έρχεται με τα γλυκά φαγητά. Επομένως, το ζήτημα των επιδορπίων σε οποιαδήποτε δίαιτα είναι πάντα ανοιχτό. Ως επιλογή για ένα νόστιμο πιάτο τσαγιού, μπορείτε να δοκιμάσετε την κατσαρόλα για τυρόπηγμα.

Κατσαρόλα με τυρί κότατζ για τη δίαιτα Ducan

Συνδυάστε 400 γραμμάρια τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, 2 αυγά, 3 μεζούρες γλυκαντικό, μια πρέζα αλάτι και βανιλίνη. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 170 ° C για έως και 45 λεπτά.

Σέλινο a la πατάτες

Για πολλούς ανθρώπους, οι πατάτες είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχανικό. Είναι μια ολόκληρη θρησκεία! Ωστόσο, δεν είναι στη λίστα με τις εγκεκριμένες τροφές στα αρχικά στάδια της δίαιτας. Και το να κάνεις χωρίς τηγανητές πατάτες είναι απλά ανυπόφορο. Δοκιμάστε να τηγανίσετε σέλινο με μπαχαρικά και αυτό το πιάτο θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

τηγανητό σέλινο για τη δίαιτα Ducan

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το σέλινο (σαν τηγανητές πατάτες). Κάντε το ίδιο με τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε το σέλινο και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά πασπαλίζουμε με σκόρδο και πάπρικα. Προσθέστε μανιτάρια για γεύση.

Ζεστό shirataki με μελιτζάνα

Τα noodles Shirataki είναι σωτήρια στη δίαιτα Ducan! Η σαλάτα της ταιριάζει πολύ ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα καρότα σε λωρίδες. Βράζουμε τα λαχανικά στον ατμό, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το shirataki και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Rasselnik

Πολλοί δυσκολεύονται χωρίς πρώτα μαθήματα. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετές σούπες στο οπλοστάσιο της Ducan Diet.

Σούπα αγγουριού για τη δίαιτα Ducan

Μαγειρέψτε ζωμό με κρέας που επιτρέπεται στη σκηνή σας. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα ψιλοκομμένα, προσθέτουμε το αγγούρι και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το πίτουρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το ψητό, βάζουμε το βρασμένο κρέας που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Κριτικές και αποτελέσματα

 • Πρώτο σχόλιο, γυναίκα, 34 ετών: «Έχασα ήδη 4 κιλά στο πρώτο στάδιο. Το στομάχι και τα έντερα μερικές φορές θύμιζαν την ύπαρξή τους, αλλά γενικά ένιωθα υπέροχα. Την ίδια ποσότητα χρειάστηκε μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Συνολικά, βλέπω σχεδόν μείον 10 κιλά στο τελικό στάδιο! Η διαδικασία ήταν αρκετά απλή και το πιο δύσκολο ήταν να αρνηθείς τα γλυκά.
 • Η δεύτερη αξιολόγηση, γυναίκα, 23 ετών: «Η Dukan και εγώ έχουμε χάσει με σιγουριά βάρος από 72 σε 65 κιλά. Η χαρά δεν είχε όρια! Έμπλεξα, όλα πήγαν πολύ εύκολα και φυσικά. Αλλά δυστυχώς . . . Δεν τα κατάφερα ποτέ στα εκτιμώμενα 55s. Ξαφνικά η γαστρίτιδα μου μου θύμισε εμένα και έπρεπε να επιστρέψω στο γλοιώδες χυλό. Τώρα προσπαθώ να τρώω σωστά. Δεν είμαι σίγουρος ότι η υγεία μου θα μου επιτρέψει να επιστρέψω στην αγαπημένη μου δίαιτα. "
 • Τρίτη αξιολόγηση, γυναίκα, 29 ετών: «Οι εμπειρίες μου με τη δίαιτα Ducan είναι κατηγορηματικά αρνητικές. Δεν συμβουλεύω κανέναν! Το δέρμα έχει γίνει σαν χαρτί, και μάλιστα κιτρινογκρι χρώμα, μυρίζει ξινό από το στόμα, ατελείωτοι κολικοί στα έντερα. Και ξέρετε, θα μπορούσα να είχα επιβιώσει από όλα αυτά, αλλά αυτό που συνέβη με τη διάθεσή μου - ποτέ ξανά. Υποτονική, νυσταγμένη, θυμωμένη. . . Ο σύζυγος είχε ήδη απειληθεί σοβαρά με διαζύγιο. Ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά να φάει ό, τι έφαγα και έτσι η δίαιτα αποδείχθηκε πολύ ακριβή. "